torsdag 8. mai 2008

NKUL, dag 2

Nok en dag har gått her på NKUL i Trondheim. Dagen startet med "Du bestemmer" og sluttet med web 2.0.


Datatilsynet hadde dagens første økt med presentasjon av opplegget "Du bestemmer", som er et hefte med oppgaver og et sett filmer som man kan bruke som utgangspunkt for undervisning omkring personvern på internett. "Du bestemmer" er laget for ungdomsskole og vgs, men det ble også snakket om at en gruppe lærere nå har satt seg ned for å prøve å legge tilrette opplegget til mellomtrinnet. Blant andre er Ole Rosten med i denne gruppa, noe han skriver om i sin blogg.


Så gikk dagen med til mer eller mindre spennende sesjoner og foredrag. Rosinen i pølsa kom til slutt. Jeg har i det siste blitt en fast leser av Jao's blogg. Og i dag var jeg med på en verkstedssesjon ledet av Jan-Arve Overland (JaO). Det var en spennende økt med fokus på begrepet web 2.0. Mest spennende synes jeg det var å prøve Netvibes, en løsning for å lese nyheter fra mange forskjellige kilder på samme sted ved hjelp av såkalt RSS.

Netvibes virker som en litt mer brukervennlig versjon av iGoogle, som jeg har brukt til nå. Fordelen med iGoogle er at man har lett tilgang på andre Googleverktøyer, som f.eks. Google docs og gmail. Det skal bli spennende å prøve ut Netvibes framover, kan den danke ut iGoogle?

1 kommentar:

vikkers sa...

Hei.
Jeg skjønner at det er fagpersoner som er sendt til Trondheim. Jeg regner med at dette kommer til å bringe Levre skole til nye høyder innenfor IKT(om det er mulig da!)
Vikkers