onsdag 7. mai 2008

NKUL, dag 1

Da sitter jeg på hotellet etter første dag på NKUL. Det har vært noen interessante foredrag og sesjoner, og noen litt traurige...


Mest spennende synes jeg det var å høre om NRK sine arkiver som forhåpentligvis snart blir tilgjengelig for alle. NRK gjør tilgjengelig store mengder video- og lydklipp, fortrinnsvis med tanke på skoler. Arkivet er ikke åpent ennå, men med riktig brukernavn og kode kan man allikevel få ta en titt. Kjetils pedblogg kan selvsagt gi deg den påloggingsinformasjonen du trenger: webadressen er http://www.nrk.no/skole, brukernavn: skole, passord: klipptest. Anbefales på det sterkeste. Vet ikke hvor lenge brukernavn og passord er gyldig...
Svein Sandnes fra NRK presenterte også noen andre internasjonale arkiv som så halvspennende ut, blant annet Teachers TV.
Ellers foredro Øystein Johannesen fra Kunnskapsdepartementet. Han refererte blant annet til tall fra diverse undersøkelser for å gi et bilde av hvordan det sto til med ikt i norsk undervisning, uten at jeg føler veldig for å referere dette i denne blogg. Hvis du er spesielt interessert kan du finne ut mer på Johannesens blog, eller se hans powerpoint fra forelesningen.

Til slutt var jeg på et under middels interessant foredrag om samarbeid mellom bibliotek og skole. Nå står middag med de andre fra Bærum på programmet, ingen blogging fra den:-) Følg med i morgen for nye impulser fra Trondheim!

Ingen kommentarer: