søndag 1. februar 2009

Surface


Som oppfølging til min sammenligning av Microsofts Surface-bord, og SMART Table på Bett-utstillingen i London, passer denne artikkelen og særlig videoen fra digi.no. De har vært på besøk hos Fast i Oslo, hvor de har et Surface-bord.


Spennende video, hvor også den pedagogiske utnyttelsen av bordet blir fremhevet (ca. 8 min ut i filmen). Bærum kommunes deltakelse i Digigirlz blir nevnt to ganger :-)


Fasts representant peker på mange av mulighetene med et slikt multitouchbord, men slike bord er helt klart tidlig i utviklingen. Det kunne vært veldig spennende og vært med å utviklet programvare til undervisningsformål! Håper det er noen som satser på dette, kanskje det nye kompetansesenteret for IKT i undervisningen?


Jeg sitter med noen spørsmål angående dette bordet. Kan man for eksempel bruke det som en vanlig pc? For eksempel bruke vanlige programmer men med de ekstra fordelene bordet tillater (multitouch, lettere å dele/samarbeide). Hvilken pris vil det kunne havne på? I filmen gjetter Fasts representant på at det kanskje kan bli så rimelig som 10-15.000, riktignok uttaler han seg om hva prisen kan ende om produktet slår an i markedet.


Det skal bli spennende å følge dette bordet i tiden som kommer!

Ingen kommentarer: