For en tid tilbake prøvde jeg ut web 2.0-verktøyet PB Wiki i en 7.klasse på Levre skole. Tanken var å kunne samarbeide i grupper om felles tekster. Resultatet ser du her.
Jeg hadde en slags skisse i hodet før jeg startet, men som fersk og selvlært i wiki-verden, dukket det opp utfordringer etter hvert.
Etter å ha satt opp et slags rammeverk eller skjelett, samt opprettet brukere, var elevene klare for å kaste seg over wikien. I begynnelsen brukte vi tid på å bli kjent med verktøyet, før vi forsøkte å pense fokus over på det faglige innholdet. Vi brukte vesentlig mer tid på å lære elevene verktøyet enn forventet.
Både elevene og jeg slet med å få lagring og hyperlenking til å fungere smidig. Formatering av tekst og bilder var heller ikke bare greit.
På forhånd trodde jeg at elevene skulle kunne være flere enn en inne på en side for å redigere, men det fant vi jo fort ut ikke var mulig. Hvis en elev først hadde kapret en side for redigering, måtte andre pent vente. Det rare var at man kunne stjele siden fra hverandre...
Etter som tiden gikk, ble flere og flere fortrolige med wikiredigeringen, og med mer tid i ermet ser jeg ikke bort fra at innholdet kunne nærmet seg akseptabel standard.
Læringsutbyttet ble nok størst på den digitale siden, men det er vel ikke bare å forakte, selv om man selvfølgelig alltid jobber mot størst mulig faglig utbytte.
Fristet det så til gjentakelse? Kanskje...:-)
3 kommentarer:
Spennende at dere tester ut wiki! Jeg var for et par uker siden på en presentasjon med Lærende nettverk, hvor lærerstudenter presenterte et wiki-prosjekt de hadde kjørt i en 6. klasse i Oslo skolen - jeg ble skikkelig inspirert! Den en studenten har lagt ut litt om prosjektet her: http://www.rxst.no/blog/2009/05/testewiki/
Wiki har vært spennende, men jeg ser jo at de tre studentene virker litt mer tekniske enn meg. Synes wiki er litt kronglete og en liten tidstjuv, men ser selvfølgelig også muligheter! Ser forresten at du kombinerer ikt-ansvar med inspektørstilling. Det skal jeg gjøre til høsten også! Jeg har allerede snakket en del med Tor Stav på Snarøya, som gjør det samme. Vi kan jo lage et lite IKT-inspektørnettverk her i Bærum...:-)
Hei!
Jeg har sett på wikin deres og ble inspirert. Skulle gjerne gjort det med mine håpefulle.
Hvordan går man frem, har du en enkel oppskrift?
Karen
Legg inn en kommentar