onsdag 12. november 2008

Multitouch

Jeg har lenge vært fascinert av interaktive tavler, som så mange andre. Vi har SMART Board-tavler på min skole, og det føles verdifullt å bruke dette i undervisningen.

Samtidig lurer jeg på når neste generasjon interaktive tavler når skolen. Jeg skulle gjerne hatt tavler uten frontprojeksjon og med multitouch-funksjon. Dette er sikkert noen år unna, særlig for skoler - men mange har vel fått med seg CNN's bruk av tavler i sin fjernsynsproduksjon. Sjekk videoen under, mye kan vel gjøres med dagens interaktive tavler.



Microsoft Surface Table har vært omtalt lenge, og det har vært tilgjengelig for utvalgt kasinoer og hoteller i USA. Det er ikke fokusert noe særlig på bruk av dette i undervisning, i tillegg er det klart at prisen kommer til å ligge rundt 14000$. Altså ikke så veldig aktuelt for de fleste skoler.



Da ligger framtiden kanskje nærmere SMART Table? Akkurat som SMART Board har fått spesialtilpasninger til undervisning, er også dette multitouch-bordet laget spesielt med tanke på undervisning. Prisen ser ut til å være 8000$, altså vesentlig mindre enn Microsofts versjon, men fortsatt stivt for skoler. Men prisen på teknologi kan jo forventes å synke etter hvert. Jeg skulle gjerne prøvd dette bordet, f.eks. i gruppeundervisning. Bordet ventes å være tilgjengelig våren 2009 (i USA).



Microsoft Surface
SMART Table
Lynn Marentettes blogg om interaktiv teknologi
Parodi på Microsoft Surface Table

2 kommentarer:

Unknown sa...

Dette var meget interessant! Tenk om vi kunne bruke slike i undervisningen...

Kjetil sa...

Ja visst. Tenk på mulighetene for konkretisering og samtale for små grupper med elever. I spes.ped. eller norsk2-sammenheng. Eller i begynneropplæring generelt:-)