torsdag 28. august 2008

DidIKTikk - ny spennende bok


DidIKTikk er en ny bok fra Fagbokforlaget som høres spennende ut. Den er egentlig beregnet på lærerutdanningen, men virker å være relevant for andre også.


Fra forlaget heter det:

"Boken springer ut av behovet for en lærebok som kombinerer ferdigheter i informasjons- og kommunikasjonsteknologi med praktisk didaktikk. Boka gir et grunnlag i digital kompetanse for lærere og lærerstudenter, innspill til diskusjoner og råd for praktisk IKT-didaktikk med konkrete ideer til undervisningsopplegg, øvinger og refleksjonsoppgaver.


Fra digital kompetanse til IKT i praktisk undervisning er oversiktlig organisert i fire hoveddeler: Lærerens digitale kompetanse, Pedagogisk bruk og didaktiske tips, IKT i skole og samfunn, og Skoleutvikling og IKT. Til boka er det knyttet et nettsted med aktuelle nettadresser og praktiske øvinger.


Vibeke Bjarnø, Tonje Hilde Giæver, Monica Johannesen og Leikny Øgrim arbeider ved Avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Oslo. De har erfaring fra flere forsknings- og utviklingsprosjekter og har arbeidet spesielt med integrering av IKT i allmennlærerutdanningsfagene i samarbeid med andre faglærere."


Boken er å få kjøpt på nettet, jeg kommer tilbake til en vurdering av boken når jeg har fått lest den.

mandag 18. august 2008

Spennende konferanse


13. og 14. november skal jeg delta på en konferanse som har mange spennende sesjoner. Det er en konferanse for skoleledere, men innholdet virker veldig interessant for en ikt-ansvarlig...


Konferansen heter "Skolen i digital utvikling", og blir avholdt på Thon Hotel Arena Lillestrøm.


Særlig gleder jeg meg til sesjonene om bruk av web 2.0 og wiki, og ikke minst sesjonen "Samarbeid på weben - Google Apps i skolen". Jeg har prøvd ut forskjellige Google Apps i en tid nå, og det skal bli spennende å se hvordan Googles representant tenker seg dette brukt i skolen.