lørdag 14. juni 2008

Google oversetter


Jeg har akkurat prøvd ut en veldig lovende tjeneste fra Google, etter å ha lest om den på Jan-Arve Overlands blogg. Tjenesten heter Google oversetter.


Man kan bruke verktøyet på flere måter, og best for meg som er ansvarlig for min skoles hjemmeside i et område med mange fremmedspråklige foreldre:

Man kan legge til et søkefelt på en hjemmeside eller blogg. Genialt, selv om det ikke er perfekt oversettelse. Prøv på Levre skoles hjemmeside. Tjenesten virker litt ustabil (alle Google-tjenester er jo i beta-versjon...), hvis du ikke får noen språkvalg i Oversetterboksen - oppdater siden eller vent noen minutter.


Et annet fint verktøy er at man kan legge til et språk i dine favoritter. Når du er på en hvilken som helst hjemmeside, kan du ved å klikke på språk-knappen få oversatt siden til det språket du har valgt.

fredag 6. juni 2008

Fiber er sunt...


Bærum kommune har koblet alle sine skoler til sammen i et fibernett. I den forbindelse har Telenor laget en film til intern bruk om betydningen av fiber.

Flere av innslagene i filmen er fra Levre, inkludert intervju av elever på 5.trinn og undertegnede:-)

tirsdag 3. juni 2008

Billig "Smartboard"

Er du teknisk interessert og over gjennomsnittet datanerd, kan jo dette være noe å prøve om du ønsker å spare penger på din skole...


Om noen er interessert nok og prøver dette, hadde det vært morsomt med en tilbakemelding hit på bloggen :-)

Sjekk også ut Johnny Lees hjemmeside, eller dette klippet fra ted.com hvor Johnny Lee presenterer løsningen.

søndag 1. juni 2008

TED - Ideas worth spreading


Her er en side til inspirasjon. TED er en eksklusiv konferanse med foredragsholdere og underholdere fra øverste hylle innenfor mange sjangre og disipliner. TED står for technology, entertainment og design. Les mer om TED her.
De beste av talene fra de årlige konferansene ligger tilgjengelige til fritt bruk på TED's hjemmeside. Særlig interessant i skolesammenheng er kanskje temaet How we learn?
Det finnes forskjellige temaer som tar for seg blant annet globale problemstillinger, vitenskap og teknologi. Talene er varierte, fra retoriske perler til humoristiske sanginnslag.
ted.com anbefales som kilde til inspirasjon!